De onlineverkopen van Fin Shop Brussels winnen aan belang

Fin Shop Brussels sorteert, verkoopt, recycleert, vernietigt of geeft een nieuwe bestemming aan de roerende goederen die het ontvangt van de openbare instellingen uit Brussel, Waals-Brabant en Vlaams-Brabant.

Om nieuwe klanten te bereiken, biedt Fin Shop Brussels sinds eind 2013, naast de gebruikelijke verkoopkanalen zoals verkoop in de winkel, openbare verkopen en onderhandse verkopen, eveneens de mogelijkheid om via de website online aan te kopen.  Na een bescheiden start (de 35 goederen die te koop werden aangeboden, brachten slechts 2.200 euro op in 2013), heeft de onlineverkoop zich in 2014 ondanks een paar technische problemen verder uitgebreid. Van de 251 partijen die te koop werden aangeboden, werden er 204 verkocht voor een totaalbedrag van bijna 12.000 euro. Dit bedrag vertegenwoordigt echter slechts een minuscuul deel (0,50 %) van het jaarlijkse omzetcijfer, dat 2.430.000 euro bedraagt (naast de verkoop van houtkappingen waarin Fin Shop een louter boekhoudkundige rol speelt).

Het is de bedoeling dat de verkoop via het internet nog toeneemt om in 2015 de doelstelling te behalen van 2 % van het jaarlijkse omzetcijfer. Om die reden heeft Fin Shop op een bekende opbodsite ook een virtuele winkel geopend1.

 

1 http://stores.benl.ebay.be/FINSHOP-BRUSSELS